Koleno

Přeji krásný den,mám dotaz co se týče bolestivosti kolene.Během 3 let jsem prodělal 1 plastiku kolenních vazů a 4 x artroskopickou operaci ( odstranění drasot). Stále se objevují bolesti při chůzi po rovině, tak i na schodech,v noci probouzím bolestí ( když se otáčím z jednoho boku na druhý).Bolesti jsou pichlavé až řezavého rázu, objevují pod čéškou a po stranách čéšky.Otoky nejsou pravidelností. Rehabilitace a laser jsem skoušel,po laseru se bolestivost mnohonásobně zvětšila. Děkuji za odpověď.Lenčéš

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po tolika zásazích v kolenním kloubu je jistě pro bolest nějaké vysvětllení, bohužel si pro něj budete muset jít na pracoviště, kde vás sledují a léčí (resp.operovali). Já vám na dálku nijak více neporadím, objednejte se na ortopedii, kde znají váš nález z arthroskopie. Uveďte a popište panu doktorovi potíže kolem čéšky - je možné, že došlo i po operaci k nějakým dalším změnám právě ve skloubení čéška-stehenní kost. Na ortopedii váš podrobně vyšetří a zjistí aktuální situaci v kloubu a navrhnou řešení. Na stav v kloubu (předp. že drásoty byly nejspíše po úrazu nebo při počínajících arthrotických změnách) a ev. možnosti rehabilitace a doplnkových metod se lékaře aktivně ptejte, může vám doporučit metody na zlepšeníí stavu podle svých klinických zkušeností. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: