Koleno

Dobrý den,Jde o mé koleno.Zašel jsem k doktorovi s bolestí kolene,tlakem v koleni,ale bez otoku.Ten nic na rengenu nenašel,ale při cvičení koleno nešlo,jak mělo,tak mi řekl,že 5týdnu bez záteže a pak se uvidí jestli připadná artroskopie kolene.Ted to mám už 3týdny v klidu a furt stejné.Je možné,že mám problém s meniskem, i když doktor nic na rengenu nenašel?,Nebo kdybych měl problém s meniskem tak se to projeví na snímku,ale mírný tlak a bolest stále přetrvávají..Děkuj za odpověd

Odpověď odborníka:

Nesdělil jste, zda se jednalo o úraz nebo bolest vznikla po běžné zátěži nebo dokonce spontánně.. Podle vašeho popisu se jeví, že drobný úraz kolena byl. V tom případě je třeba koleno opakovaně vyšetřit, provést manévry na vazy a menisky. Zhodnotit hybnbost kolena. Na rtg se změna na mensiku neobjeví. Pokud potíž i po dosavadní léčbě bude přetrvávat bylo by vhodné provedení vyšetření magnetickou rezonancí kolena. Podle výsledku další postup. Pokud by byl porušen meniskus kolena potom jistě diagnostická a léčebná artroskopie kolena s řešením stavu. Provede se sešití menisku nebo jeho částečné odstranění. Následná rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: