Kondylomata

Dobrý den. V roce 2007 se mi objevily kondylomata. začala jsem užívat tablety hlívy ústřičné na radu gynekoložky. to se strovnalo, ale sem tam se to někdy objevilo znovu. nechala jsem se oočkovat Cervarixem a od té doby v nic. asi rok. teď se z ničeho nic znovu objevily. (změnila jsem zrovna antikoncepci - jestli to může být tím?). má otázka. 1) mám teď partnera, mám mu to říct? 2) nechci ho nakazit. co mám dělat? 3) proč se to znova objevilo 4) zbavím se toho někdy? 4) jsem z toho dost špatná. jako bych udělala něco zlého. přitom promiskuitní nejsem. než mám s někým poměr, řeším otázky HIV a tak. Bývalý partner mi tvrdil, že je po stránkách sexuálních chorob v pořádku. pracoval ve firmě, která obchoduje s Čínou a než tam letí dělají jim prý na vše testy. v té době jsem vůbec ani nevěděla, že HPV vir existuje. stydím se to říct i své rodině, kdybych musela jít třeba někdy na nějaký zákrok. nedovedu si to představit jak bych jim to řekla.a teď vůči současnému partnerovi úplně. nejradši mám chuť se s partnerem rozejít. vztah mám na začátku a nic intimního radši mít nechci. nevím co mám dělat a jak se chovat. prosím můžete mi poradit??? jsem z toho dost nešťastná, jestli to mám na celý život! za odpověď moc děkuji.

Odpověď odborníka:

1)Pokud spolu sexuálně žijete,měl by váš partner vědět, jestli jste pro něj infekční. 2) Pokud se skutečně jedná o kondylomata, co nejdříve navštivte lékaře a nechte si je např. elektrokauterem odstranit ( nevím, kde to máte, podle toho navštivte gynekologa či kožního lékaře). 3) Pokud se v minulosti neodstrania infekce kompletně, může recidivovat. Třeba také vaše imunita je v tomto období oslabenější., 4)Pokud podstoupíte dostatečně razantní zákrok, tak ano. 5) Je nesmysl být kvůli tomu nešťastná a už vůbec se s partnerem nerozcházejte!! Pokud spolu zatím sexuálně nežijete, není nic jednoduššího, než vyřešit nejdříve zdravotní problém a vůbec nic mu říkat nemusíte. Zákrok je ambulantní, takže ani své rodině nic říkat nemusíte! Určitě se infekce zbavíte!

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trápí vás opary? Vlhké hojení si s nimi poradí
Články: Trápí vás opary? Vlhké hojení si s nimi poradí
Na počátku je nepříjemné...
Nedovolte aftům zahájit invazi
Články: Nedovolte aftům zahájit invazi
Možná je znáte. Malé...
O čem sní slepci...
Články: O čem sní slepci...
Přemýšleli jste někdy, jak...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x