Kondylomata

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Partnerovi nedávno zjistili, že má kondylomata, jsme spolu rok, je možné, že měl partner pohlavní styk s někým jiným a nakazil mě? inkubační doba je 2-8 měsíců. Před ním jsem žádné jiné partnery neměla. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výskyt kondylomat souvisí s HPV viry. Jedná se o sexuálně přenosnou infekci, s níž se setká prakticky každý sexuálně žijící jedinec. Přítomnost infekce ještě neznamená rozvoj onemocnění, tedy rozvoj kondylomat. Imunitní systém s infekcí umí bojovat a v naprosté většině případů ji během několika měsíců úspěšně zničí.Vzhledem k tomu, že infekce může v těle přežívat dlouhou dobu, než dojde k projevům onemocnění, mohl být partner nakažen i již před rokem od bývalé sexuální partnerky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: