Kondylomata

Chtěla bych se zeptat, jestliže se mi objevily kondylomata (před půl rokem) a přenesl je na mě pravděpodobně přítel, se kterým jsem rok a mu se neobjevily, tudíž je přenášečem. Může je na mě přenášet dál nebo ten virus už mám přítomen v těle a on už je na mě nemůže přenášet? A jak by se měl přítel nechat vyšetřit nebo očkovat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protože přítel nemá žádné obtíže, nemusí jít na žádné vyšetření. Kondylomy jsou projevem HPV infekce, tudíž jste již musela být infikována HPV. Opětovný vzájemný přenos HPV u věrného páru je naprosto minimální. Přítel v této době již například už nemusí infekcí vůbec mít. Imunitní systém umí zbavit organismus této infekce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: