Konizace děložního čípku

Dobrý den!Je mi 31 let,před rokem mi dělaly konizace děložního čípků,vše proběhlo dobře,měsíc po zákroku jsem byla na kontrole,tak pan doktor říkal že vše je v pořadku a že jsem zdráva.Ale před měsícem jsem byla na preventivní prohlídce,a cytologie ukázala,že mam zase nějaký nález na čípků,za tří měsíce mam jit na prohlídku,mam hrozný strach že mi budou zase dělat konizaci.Můžete mi prosim napsat,jestli se da ještě nějak lečit jinak,a kolik krát se muže vracet ten vir HPV,a jestli ne budou potíže kdy bych chtěla mit děti.Budu vděčna za odpověd´,a taky když mi napišou ženy,které zažily totež.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tady je poradna, pro zkušenosti jiných musíte napsat do nějaké tematicky zaměřené diskuse. Od strachu z konizace odpomoci nedovedu, ale vy se můžete pokusit léčit onemocnění čípku alternativně - existuje preparát Indonal, extrakt z přírodních látek, který může pomoci snižovat rizika recidivy nádorových změn - hlavně v ženském pohlavním ústrojí. Zkuste také extrémně věnovat pozornost své stravě a životnímu stylu - je prokázáno, že umějí hodně ovlivnit stav imunity. Pravidelné kontroly u gynekologa nezanedbávejte, odhalí změny na čípku v brzském stadiu, proto se neobávejte, i opakované konizace nemají vliv na stav čípku - nejvíce ale 2-3x. Pokud máte kvalitní vztah s partnerem, chcete oba dítě, uvažujte raději o dítěti v dohledné době, abyste mohla minimalizovat svoje obavy a těšit se z dětátka. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Konizace děložního čípku | Od: Ladilava Světlíková | 30.4.2011 13:23
Ahoj Viktorie,
před 10 dny jsem byla na konizaci děložního čípku z důvodu nálezu HPV viru a těžké dysplazie. 5 dní po konizaci ze mě tekla jemně červená krev ze silným výtokem, velké husté krevní sraženiny a husté žluté sraženiny. Ty velké žluté sraženiny ze mě padají do těď se silným výtokem a také silně zapáchajícím! Cítím zápach i přes ryfle. Měním si intimky po hodině někdy i dřív. Krev už ze mě teče jen občas, ale křeče v břichu mám často. Ale jak bolest z ničeho nic příjde, tak i z ničeho nic odejde. Volala jsem doktorce jaké mám problémy, řekla mi že silný výtok je zcela normální, ale neměl by zapáchat. Po mé odpovědi že silně zapácha mi zdělila, že mě prohlédne až k ní přídu s výsledkami. Mám z toho strach, nevím jestli je to normální a v diskuzích na celém internetu nikdo takový problém neměl. Vyplachuju si aspoň vagínu Tantum Rosa roztokem, ale smrad a silný výtok ze mě teče stále. K doktorovi, který mi dělal konizaci na soukromé klinice jdu pro výsledky až nejdřív 6.5. a nechcu do té doby nic podcenit. Takže nevím, co mám dělat a navíc mě nikdo neřekl, že mám vysadit antikoncepci. Spoustu žen má různé zkušenosti jak s problémem tak s doktori, Málo kdo je s doktorem spokojen. Ale podle toho , co vše jsem přečetla tak stejným virusem HPV se můžeš nakazit opakovaně a to i chráněným stykem. Držím ti palce!!!
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: