#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Konkrétnější nastínění řešení

Vnitřní lékařství Denisa 28.3.2020

Dobrý den, ještě jednou se pokusím zde shrnout své potíže a velice bych Vás požádala o nějaké konkrétnější nastínění řešení, kam se obrátit, kde se dožadovat nějakých dalších vyšetření, jelikož mám zdravotní problémy, ovšem lékařům se nepodařilo objasnit jejich původ, mně se stav zhoršuje a již tři lékaři to uzavřeli tak, že potřebuji psychiatra a mé potíže jsou psychosomatické, toto mi vepsaly do zpráv - provedená vyšetření s negativními výsledky a doporučení psychiatrie. Když jsem pak vyhledávala jiné lékaře, po přečtení těchto zpráv se ptali, proč jsem nešla na psychiatrii, že už to bylo uzavřeno jako psychický problém. Již dříve jsem tedy začala navštěvovat psychologa, se kterým jsem tu situaci podrobně probrala. Ten mi řekl, že takové problémy léčit neumí, že má opakovaně zkušenost s tím, že mu lékaři posílají pacienty, se kterými si neví rady, ačkoliv psychický stav těch lidí je v pořádku. Po nějakém čase byla psychoterapie dokonce ukončena s tím, že mi psycholog nemá co více nabídnout a má velký zájem potřebných klientů, samozřejmě s mým souhlasem, sama jsem to cítila za plýtvání časem. Znovu jsem absolvovala vyšetření odborných lékařů, tak však bylo již předem stanoveno to, co napsali do zpráv dříve a bylo mi argumentováno, že psycholog je asi špatný a asi tu příčinu nepoznal on. Obrátila jsem se proto rovnou na dva psychiatry, kde na mně opět nebylo nic zjištěno a bylo mi sděleno, že je vyloučeno, aby mi psali jakékoli léky na základě těch potíží, které mám a bez psychických problémů a že se mám klidně na ně odvolat a navštívit lékaře znovu. Totéž mi nabídl psycholog, že se na něj mohu odvolat. Teprve v této chvíli si začínám připadat jako blázen, když mi lékaři odmítají pomoci s tím, že jsou mé problémy psychického rázu a tři odborníci z tohoto oboru mi sdělí, že psychického rázu nejsou, že se mne lékaři jen taktně zbavili, protože si nevědí rady. Pro pacienta velmi příznivá situace.. Takže Vás prosím, ať mi zkusíte co nejvíce přiblížit kam se ještě obrátit, co dělat. Už jsem zvažovala stížnosti a právní postup, ale to mi připadá trochu vyhrocené, byla bych zcela spokojená, kdyby se zjistila skutečná příčina a problém se vyřešil.
Shrnu své potíže - týkají se dýchání a polykání, problém pociťuji někde v oblasti "hrdelní jamky" - údajně právě proto to vede lékaře k psychickému původu problémů. Přes toto místo je velmi bolestivé polykat - mám pocit, že i doušek vody musím přes krk křečovitě protlačit, sousta nepostupují volně, především tedy pití nápojů bolí. Dále ráno po probuzení mám v ústech krev - touto krví mám potřísněné rty, zuby, patro a jazyk a krvavý povlak se sraženinami se táhne směrem do krku. Neděje se to denně, jen někdy. Mám bolesti po levé a pravé straně krku směrem za uši a pod bradou. Na konci výdechu se ozývá pískání, hvízdání, šustění, někdy zvláštní chrčení, výdech je takový "na dvě fáze". Toto se děje téměř vždy v leže, ve vzpřímené poloze to slyšet nebývá, jen výjimečně. Trpěla jsem velmi silným tracheálním kašlem, na ten mi jedna stará paní doktorka předepsala Budier a Ventolin, byla přesvědčena, že mám astma. Ku podivu ty léky ten kašel téměř úplně odstranily. Nadále ale pociťuji kromě zvukových projevů při výdechu i dušnost - nemohu dostatečně dýchat, nemohu říct tři slova v celku, zadýchávám se výrazně během mluvení, lékařům jsem uváděla, že to je odvislé od pohybu, pokud se třeba jen zvednu ze sedačky, nemohu popadnout dech a cítím v hrudi slabost - údajně nic takového neexistuje. Stejný problém je každý menší kopeček či pár schodů venku. Další potíž je se srdcem - opět údajně psychika - kdy nemohu spát na levém boku a srdce je jakoby stlačeno a začne docházet k nepravidelnosti, po změně polohy se to vždy srovná, opět je to problém v poloze v leže (ve dne i v noci). V těchto situacích mám pocit, že na srdce tlačí žaludek, ačkoliv to asi zní zvláštně - napadla mě možnost brániční kýly, ale nejsem lékař. Dalším problémem je výpadek dechu - opět pouze v leže - kdy se chci nadechnout, ale nádech se najednou "zasekne" jakobych měla v hrdle vdechnutý igelitový sáček, jakoby se to tam nějak neprodyšně uzavřelo a nešlo to dechem protlačit (podobný pocit jako při pití vody) a hodně to bolí, musím se pokusit vydechnout a tím se to většinou uvolní, ale je to strašný pocit - zkrátka zavřený krk nějakou překážkou a nejde se nadechnout. Do pár vteřin se to zatím vždy srovnalo, ale toto je skutečně extrémně odporné a budí mě to i ze spánku (opět v noci i když si chvíli lehnu přes den). Okrajovou záležitostí je pak chronická hustá, opakovaně zelená, rýma s krví a slzení, pálení a otékání očí. Rýma stéká do hrdla, díky inhalátorům nekašlu, ale nevím, zda je to vlastně dobře, protože dříve jsem ty hleny aspoň vykašlala. Rovněž mám problémy s ušima - z těch vytéká tekutina s krví, je v nich tlak, bolest a opakovaně slyšitelný tep srdce - opět to vše jenom v leže.
Mám zjištěný reflux - 1,5 roku, projevy nezměněné, vše stejné. Potvrzenou ezofagitidu ze vzorku z hystologie před půl rokem. Astma nikdy nepotvrzeno - bronchodilatační test neproveden, spirometrie v pořádku, přesto tedy na kašel a dušnost inhalátory velice pomáhají, dle staré paní doktorky to astma je, byla si jistá od počátku, ordinace ale patří oficiálně jiné lékařce, mladší, tak tvrdí, že astma nemám (odvolává se na spirometrii). Srdce bych měla mít zcela v pořádku, na ekg, ani Holter nic nebylo, ani v tomto směru nepociťuji zvláštnosti kromě stlačení srdce v leže na levé straně na což vždy pomáhá změna polohy. Mám nízký tlak a závratě způsobované nízkým tlakem - dlouhodobý stav, celoživotně. Po lékařích chci dořešení pískání při výdechu, dušností při hovoru a pohybu, bolestí při polykání a obtížného polykání, zástav dechu při nádechu (to prioritně!!), objasnění krvácení do úst (nosu, uší..). Závěrem ještě zmíním, že jsem alergická na některé potraviny, po jejich konzumaci mi otékají rty, měkké patro, otéká celý vnitřek úst i směrem do krku, objevuje se vyrážka. Vím přesně, které potraviny to jsou a nemohu je jíst. Lékaři mi provedli vyšetření z krve a podle nich tu alergii nemám. I toto mi připadá zcela absurdní, potvrzení o alergii jsem tedy nedostala, ačkoliv je klinicky naprosto zřejmé, že tuto alergii mám a sama jsem si musela vysledovat, po čem ty otoky nastávají. Největší důležitost přikládám překážce v nádechu, kvůli které se opravdu hnusně dusím - je to úplná zástava dechu, neprojde ani trošku a bolí to, zatím se to vždy uvolnilo snahou vydechnout a pak se okamžitě silně nadechnout, ale je to skutečně velmi nepříjemné a hned v návaznosti mě obtěžuje dušnost, ta je ovšem nepravidelná a trvá vždy jen nějakou dobu a když tedy přijedu po několika hodinách, nebo víkendu k lékaři, už samozřejmě tuto dušnost nepozoruje. Poslední poznámka snad ještě je, že jsem v době vzniku refluxu a kašle byla přiškrcena a krk byl poté v té oblasti bolestivý. Napadla mě varianta mechanického poškození příklopky, nebo průchodnosti hrtanu celkově, ale toto lékaři ignorují zcela, že to není možné. Místo mě přitom bolí jak při polykání, tak při zástavě dechu, tak při snaze si odříhnout. Není možné to ultazvukem vyšetřit, zda příklopka není poškozena? Případně bylo by to spolehlivě a dobře vidět na gastroskopii, kterou jsem podstoupila? Prosím navrhněte postup řešení.
Děkuji a přeji pěkný den.

Doplňující informace: Stará paní doktorka mi diagnostikovala horní reflux a astma, mladší paní doktorka tvrdí, že to nebylo nijak prokázáno. Zprávu mám pouze od této mladší doktorky. Dále mám doma zprávu z gastroskopie, ta byla bez nálezu, pouze více žaludečních šťáv. Na histologii (výsledky byly až po týdnu) se potvrdila ezofagitida z odebraného vzorku. Jiné změny ne. Všechny spirometrie i bodypletysmografie byly údajně bez ventilační poruchy - tyto výsledky mi sdělovala mladá paní doktorka. Dle zprávy z ORL opakovaně susp. funkční EER - dle stavu nějakých oblouků, není to přesně čitelné - papír je poškozený (k tomu se vyjadřoval i zubař pro zvýšení kazivosti zubů) - na základě kašle, doporučení zubaře a ORL lékaře proběhla ta gastroskopie (výsledky jsem uvedla). Stará paní doktorka mi tvrdila, že spirometrie nemusí astma prokázat, že při horním refluxu nemusím pociťovat pálení žáhy a že alergie nemusí být z krve prokazatelné a že je potřeba doplnit několik dalších testů, které mi v těhotenství provést nemůže, ale že je o diagnóze refluxu, astmatu a alergie pevně přesvědčená. Plicní lékař také jasně konstatoval astma, ve zprávě popisuje prodloužený výdech. Po vysazení léků na astma došlo ke zhoršení kašle i dušnosti, léky mi znovu předepsali právě na plicním. Tam doporučovali vyšší dávky, které jsou zatím omezené kvůli graviditě, ale osobně se tedy domnívám, že to astma není úplně dobře kompenzováno, protože ty potíže se pouze zmírnily, ale nevymizely. Zrovna reflux mi však na ORL řekli, že přímo potvrdit nějakým jasným vyšetřením v případě toho horního refluxu nejde a stará paní doktorka si byla diagnózou naprosto jistá.Pokud jde o to krvácení do úst a zástavy dechu, potřebovala jsem nasměrovat na lékaře, který by mi to pomohl řešit. Potřebuji to urychleně vyřešit, už kvůli porodu a rizikům pro miminko z těchto dechovým potíží. Ze svých neodborných znalostí se domnívám, že by se mohlo jednat o spánkové apnoe a krvácení by mohlo být způsobeno popraskáním a vysušením sliznic na základě chronické rýmy, díky které musím dýchat pouze ústy a ta mám podrážděná žaludečními kyselinami, takže pak sliznice asi snáze krvácejí. Dáte prosím doporučení, kde v momentální situaci tyhle potíže řešit. Plicní oddělení jsou pro mě nyní riziková, mohla bych následně ohrozit další maminky v porodnici, termín mám v dubnu, moje lékařka na alergologii neordinuje kvůli nemoci, zastupující lékařka je hrozná, kde řešit ty dechové výpadky nevím.děkuji

Doplňující informace:
Psychoterapeut, kterého jsem navštěvovala, má nyní opravdu hodně práce a já nemám žádné psychické problémy, terapii jsme ukončili, stále nespatřuji důvod ji obnovovat, nevidím v tom žádný smysl.
Spousty diagnóz si nejsem vědoma, můžete to upřesnit prosím? Já vím pouze o astmatu a refluxu, to má x tisíc lidí, jaké další diagnózy máte na mysli?
S lékaři jsem už hovořila, výpadky dechu odhadují na ty spánkové apnoe a mám vyčkat po porodu, mohou přejít samy, pokud ne, mám je kontaktovat a budeme řešit dále.
Potíže spojené s refluxem (není léčen nijak) a s astmatem (projevy trvají i přes léčbu) jsem prostě nepovažovala za dostatečně vyřešené.
Budu ráda když mi upřesníte ty diagnózy a zadruhé také důvod opětovného zahájení terapie u psychologa - žádné úzkostné pocity nedostatku vzduchu nepociťuji??
Děkuji za doplnění a pěkný den,

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ambulance praktického lékaře Benátky nad Jizerou

Dobrý den, tak apriori, jsme poradna plná lékařů, ke kterým Vy zjevně důvěru nemáte, proto...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den paní Deniso, je mi to skutecně líto, že Vás sužuje taková spoustu potíží. Cháp...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den paní Deniso, já jsem Vám svůj názor napsala velmi podrobně. Myslím, že většina ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den paní Deniso, vycházím z toho, co jste napsala. Dovolím si to shrnout. Váše potíže...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Řešení strií
Dobrý den přeji, Měl bych dotaz ohledně strií....
Váček s hnisem pod zubem - řešení
Dobrý den, mám pod zubem váček s hnisem, který dle...
Řešení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ,jak řešit bolest...
Neexistuje i nějaké komplexní řešení?
Dobrý den, již od mala, co si pamatuji, mám oproti...
Provizorní řešení ztráty zubu
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda může každý stomatolog...
Řešení horních jedniček, řešení zadních snímacích protéz
Dobrý den, potřebovala bych poradit jakým způsobem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Konizace, zjištění HPV -HR

Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu. nechci být za hysterku,...

Konizace, ztráta menstrulace

Dobrý den, dle nynějšího cyt. stěru musím podstoupit konizaci, lékař mi sdělil,...

Konjugovaný bilirubin

Dobrý den, prosím co pro mne znamená zvýšená Bilirubin konjugovaný ? Byl jsem...

Konjugovaný bilirubin v moči

Dobry den, byli mi nasazeny antibiotika na zanet mocoveho mechyre. V moci mi...

Konjuktivitida

Dobrý den, od doby, kdy se oteplilo, se mi ráno ve vnitřních koutcích obou očí...

Konjuktivitida

Dobrý den, dneska večer se mi objevily žíly na jedné straně oka, nevím čím to...

Konjunktivitida

Dobrý den, již něco přes týden mám problém s tím, že mám nadměrnou potřebu...

Konjunktivitida

Dobrý den,syn měsíc a týden, od včera jsem si všimla že mu jedno očičko asi...

Konjuntivitis

Dobrý den, mám skoro měsíční miminko a máme problém s očkem..Už od narození...

Konkrement

Dobrý den, můžete mi pane doktore prosím vysvětlit z čeho vzniká WHEWELLIT?...

Konkrétní efektivní způsob, jak zvládnout panický záchvat

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o konkrétní efektivní způsob, jak zvládnout...

Konopí

Za jak dlouho se budu po cigaretě marihuany zase cítit dobře?...

Konopí

Dobrý den.Mám dotaz ohledně mého syna. Je mu 19,žije sám a užívá konopí.Prý...

Konopí u srdcaře

Dobrý den, dědeček je dlouhodobě nemocný, srdíčko mu jde stabilizovaně na...

Konopná mast a testy na THC v moči

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně THC v krvi z mastičky (domácí). Nemažu...

Konopná mast a THC

Dobrý den, po vysazení antikoncepce se mi hodně rozmnožilo akné nejen na obličeji,...

Konopna mast s thc na exém

Dobrý den, mohu se zeptat jestli se mi objevi po použití konopné masti s thc...

Konopný gel (nadměrné množství) a vliv na růst kosti

Dobrý den , můžu se zeptat , je mi 15 let a když jsem se sprchoval konopným...

Konopný olej CBD

Dobrý den, jsem astmatik a alergik. Mám vysušenou pokožku a oslabenou imunitu,...

Konoskopie

Chtěl bych se objednat na preventivní kolonoskopii k MUDr.Tomáši Šebkovi. Léta...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#