Krční páteř, jako zdroj obtíží

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda posilování bicepsů a jednostranná zátež krční páteře může vést k závratím následujícího typu-jedná se o iluzi pohybu vpřed a vzad a při chůzi o jakési tahání dopředu, v klidu mám pocit, že se houpu dopředu a dozadu. Již jsem absolvoval orl, vyšetření srdce, MR a LP a také jedno "prokřupnutí" fyzioterapeutem.

Odpověď odborníka:

Ano, může to k těmto stavům vést. Byl by to ale případ, což asi bude, chronických funkčních poruch v oblasti krční páteře , s jistě přítomnou poruchou statiky pánve a se svalovou dysbalancí. proto také "prokřupnutí" fyzioterapeutem nepřinese trvalejší zlepšení. Ve vašem věku však může přínést alespoň mírné zlepšení. Léčbu však běžný fyzioterapeut není schopen prováděrt. jedině opravdu zkušený, který pracuje v přímé spolupráci s lékařem, ideálně přímo lékař, provozující aktivní fyzioterapii. V Praze můžete po domluvě našvštívit i moji poradnu.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x