Křeče v žaludku, nauzea a hiátová hernie

Pane doktore,mám otázku ohledně hiátové hernie.Byla jsem na vyšetření žaludku kvůli křečím,pocitem na zvracení a žaludečních štáv.Byla mi zjištěna drobná hiátová kýla mezi jícnem a žaludkem.Dostala jsem léky emaneru a omeprazol,jenže potíže přetrvávají i po lécích.Už jsem chtěla volat záchranou službu,jaké jsem dostala bolesti.Nevím co dělat dál.Můžete mi poradit zda kýla způsobuje obtíže?nebo zajít zpět za obvodní lékařkou?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Hezký den Mirko, Vaše potíže by hiátovou hernií být způsobeny mohly, ale zase na druhou stranu intenzita bolestí, kterou popisujete mi nesedí k pouze " drobné hiátové hernii". Jistě tedy nebude na škodu, když navštívíte vaši praktickou lékařku provedení dalších vyšetření, např. ultrazvuku břicha, laboratorních odběrů. Dá se říci, kdy se Vaš potíže vyskytují, zda je to převážně po jídle, před jídlem, v závislosti na tom, co sníte? Trpíte nějakou potravinovou alergií, nebo např. Celiakií? Jak vypadá Vaše stolice, nemáte s ní potíže, trpíte průjmem či zácpou, hlenem ve stolci, krví ve stolici? Jak dlouho tento stav trvá? Nemáte v současné době těžší stresové období doma, či v práci? Přeji vám, at se problém brzy vyřeší, s pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x