Krev ve stolici a na toaletním papíře

Dobrý den, je mi 17 let. Před necelými 7 tydny jsem byla na zachoděna velké a měla jsem na papiře i v zachodové míse krev, byla spiš světle červena. Jela jsem na pohotovost a tam mi řekla pani doktorka že mam řitni trhlinu.Dostala jsem masticku. krev byla někdy jen na papiře a to malo.Před tydnem 15.6 jsem byla na kontrole v prontologicke poradně a tam mi pani doktorka předepsala jinší mastičku, ktera je pry lepši. Krev se mi dnes objevila znova jako na začatku opět v mise i na toaletnim papiru. Chtěla bych se zeptat kestli to nemuže byt něco vážnějšího ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, jestli jste byla kompletně vyšetřená vč. anoskopie, případně koloskopie ( pokud by se při anoskopii příčina krvácení nenašla ). Mastičkou je možné řitní trhlinu vyléčit, ale časo přejde do chronické fáze, kdy pomůže krátký operační zákrok s uvolněním ( divulzí ) svěrače a případně excizí, či exkochleací spodiny fisury. Důležité je pokračovat doma v autodilatacích, aby se fisura mohla v klidu zahojit. Podrobněji Vám vše vysvětlí proktolog v poradně.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: