Krvácející vřed v žaludku

Dobrý den. Moje matka má 86 let a před dvěma měsíci se léčila s krvácejícím vředem v žaludku. Léčba proběhla dobře, vřed se zahojil a nyní je již třetí týden doma. Začíná lépe jíst, takže v tom problém asi nebude. Když ale nejde 2 dny na stolici, tak tvrdí že je jí špatně. Chtěl bych se zeptat, zda to může souviset. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Souvislost s vředem nebo léky to teoreticky mít může, myslím zácpa. I když stolice jednou za dva až tři dny u pacienta v jejím věku je normální. Je potřeba dohlédnout aby pila dostatek tekutin tj cca 2l denně, a přijímala také nejakou vlákninu(třeba ve formě otrub...). Probiotika lze také využít S pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x