Krvácení

Při stolici a po stolici jsem krvácela z konečníku,problémy s hemeroidy nemám,nebo jsem doposud neměla.Lékař mi řekl,že to nic není,že jsou to hemeroidy a kdyby se to opakovala mám přijít,nevím jestli mi neměl udělat nějaké vyšetření,nebo něco.Jsem z toho trochu v rozpacích,všude píší,když krvácíte,navštvivte lékaře a nebylo pro mě jednoduché se o tom rozmluvit...Je to v pořádku?Co mám dělat.Děkuji

Odpověď odborníka:

Ano, takovéto krvácení skutečně bývá nejčastěji způsobeno přítomností hemorhoidu či drobné trhlinky (fisury) v okolí konečníku. Pokud šlo jen o jednorázovou epizodu a nemáte jiné potíže, lze akceptovat samoléčbu (dubové sedací koupele či různé komerčně vyráběné preparáty) či postup Vašeho lékaře s tím, že při opakování krvácení již vyšetření bude žádoucí. Přinejmenším by mělo jít o vyšettření konečníku pohledem a pohmatem - pokud jde o hemorhoidy či fisuru, měl by být problém tímto vyšetřením patrný. Jde sice o vyšetření intimní a chápu, že pro pacienty proto nepříjemné, nicméně nemusíte se obávat ani o problému hovořit, ani případného vyšetření - lékař ho jistě provede profesionálně a ve vší diskrétnosti. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x