Kulatá zada a jejich zlepšení

Bolí mě záda v oblasti mezi lopatkama. V pohybu mě to zatím moc neomezuje ,ale občas bolest vystřeluje do hrudníku. Mam kulátá záda od dětsvtí lékaři posílali jen na rehabilitaci.Mé zaměstnání je provozní elektikář. Dle lékáře mam cvicit a plavat. Lze za cvičení považovat posilovnu a tam cvicit zadove svaly a břišní? Byl jsem operován pro spontalnní pneumotorax před 4 lety.

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná o Scheuermannovu chorobu z období dospívání. Záda v oblasti hrudní pateře občas opravdu dosti mohou bolet. V akutním stavu šetření zad, antireumatika typu Ibalginu, vhodné cvičení v rehabilitaci, vhodná látzeňská léčba. Plavání není zas tak výhodné jak se obecně soudí, když tak jedině na záádech. Poradí ortoped a rehabilitační lékař.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: