Kvasinka u konečníku

Už přes měsíc se léčím s poševní mykózou, zatím neúspěšně. Kvasinka se mi objevila také u konečníku. Proktolog mi předepsal mast, kterou se mažu už dva týdny. Nevím přesně z čeho se skládá, ale obsahuje pevaryl. Zdá se mi, že kvasinka u konečníku také neustupuje. Snažím se držet protikvasinkovou dietu, i když ne úplně tu nepřísnější. Souvisí kvasinka u konečníku s poševní mykózou, tzn., že pokud zmizí, tak současně? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Michaelo, současný výskyt mykotické infekce v oblasti zevních rodidel a konečníku je častý. K vymizení obtíží je nezbytné dodržovat doporučenou léčbu jak přípravky pro zevní použití, tak případně antimykotiky podávanými systémově (polykacími, resp. injekčními). V případě neúspěšné antimykotické kúry Vám doporučuji domluvit se s Vaším ošetřujícím lékařem na laboratorním zjištění tzv. citlivosti kvasinek na různá antimykotika, a poté použít to nejúčinnější. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x