Kvasinková infekce a další

Dobrý den, v zimě jsem brala 2x antibiotika v rozmezí cca 2 měsíců (dle testu byli zjištěny 3 bakterie a jednou z nich myslím byla mykoplasma). Já a můj přítel jsme brali doxybene 20 dní. Poslední týden antibiotik mě začalo bolet břicho a tak jsem se znovu objednala k doktorce. Ta mi pouze dle výtoku určila kvasinkovou infekci. 10 dní jsem brala čípky. Nyní po dvou dnech od dobrání čípků mám v pochvě stále výtok býlí hrudkovitý a začíná mě lehce pobolívat v třísle. Mám se tedy obávat, že nejsem vyléčená, popř. se jedná o jinou nemoc? Je případně dostupný nějaký lék na kvasinkovou infekci, který je vhodný a účinný nebo pouze na lékařský předpis. Dále by mě zajímalo zda z textu na ty bakterie (jednou z nich mykoplasma) je možné zjistit i chladimye nebo na ty je potřeba jiný test. Dost má obavy, ale zase nechci co týden běhat k doktorce. Děkuji za odpověď a radu.

Odpověď odborníka:

Mykaplasmata jsou jiný druh než chlamydie, ve vašem případě je nejlepší řešení mikrobní obraz poševní s kultivací a citlivostí a podle toho nasadit léčbu.Po léčbě antibiotiky kvasinkové infekce jsou častým jevem a je nutná i léčba partnera,jinak při styku dojde k reinfekci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: