Kvasinky a stafylokok

Dobrý den, nyní jsem na počátku 17. týdne těhotenství, nemám vubec žádné problémy ani bolesti, krev, moč i prvotrimestrální sreening jsem měla v pořádku, nemám žádné svědění ani pálení, ani krvácení. Výtok mám jen minimálně, přesto mi byla v poševním stěru naleznuta candida a stafylokok naendylicus, jim zdravě, hodně vitaminu, jak říkám problémy nemám, nejim téměř sladké ale hodně si odštavuju, hrozně mi to pomáhá, ale zjistila jsem, že ovoce kvasinky drží při životě, tak si myslim, že to musí být tim. Za den vypiju tak 2 litri ovocných čerstvýách štáv a tak 5 kousků ovoce, plus zeleninu, ale ovoce mi ted chutná víc. Jinak nesladim, piju jenom neperlivou vodu a ve velkém množství, stolici mám pravidelnou 1-2krát denne, jim hodně vitaminy a zelené potraviny, je mi super, jak říkám. Dostala jsem vaginální prášky Fluomizin, antibiotika to snad nejsou, ale stejně lékům nevěřim. Co žiju na přírodní stravě, nebylo mi nikdy líp, nemůžou mi léky ublížit. Jsou na 6 dní a zavádí se večer 1 tableta. Nevěřim, že to pomůže. Myslim, že se musí vyléčit kvasinky v celém těle a nejen v pochvě. Recept mi dala sestřička, doktor si mě ani nezavolal, tak snad to není nějak vážné. Bývá to v těhotenství běžné? Co by jste mi poradila? Taky se chci zeptat byla jsem na triplle testech, čekám na výsledky, bojim se protože jsem hodně četla, že tyto výsledky vycházejí falešně. Výsledky screeningu ve 12 týdnu jsem měla 1: 42 000, negativní. Jsou tyto výsledky přesnější? Díky moc za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sestřička vám jistě lék předepsala po konzultaci s lékařem, nemusíte se obávat žádného pochybení. Každopádně kvasinky jsou běžnou součástí vaginální mikroflory, a jejich přítomnost činí potíže až při jejich přemnožení. Pokud nemáte žádné obtíže jak popisujete, není vysloveně nutné vaginální tabletky zavádět. Máte pravdu, že výskyt kvasinek má souvislost s vyšším příjmem cukrů, tedy i cukrů v ovocných šťávách. Zkuste ovocné šťávy zčásti nahradit zeleninovými šťávami, jsou také velmi chutné a stejně prospěšné. Výsledek kombinovaného screeningu z prvního trimestru má přibližně stejnou záchytnost jako triple test prováděný ve druhém trimestru.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x