Kyselina citronová

Hezký den, zvykl jsem si denně vypít litr vody ochucenou potravinářskou kyselinou citronovou (v prášku). Nevadí to? Můžu mít z toho nějaký problém? Díky za radu.

Odpověď odborníka:

Kyselina citronová je slabá trikarboxylová kyselina E330 Je přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek jídel, nealkoholických a alkoholických nápojů. V biochemii je důležitým meziproduktem v citrátovém cyklu. Kyselina citronová se nachází v různých druzích ovoce a zeleniny, největší výskyt (největší koncentrace) je v citronech a limetkách, Používá se k čištění myček nádobí, praček, varných konvic, kávovarů. Vyčistí usazený vodní kámen z WC, roztok se doporučuje na čištění koupelnových a kuchyňských povrchů, odpadů, na použití místo aviváže a dekalcifikační kúru na dětské pleny. Rozhodně bych volila využívat v denním pitném režimu limetku nebo citron.S mátou pak chutná skvěle.

MUDr. Hana Ferdinandová
MUDr. Hana Ferdinandová

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Soukromá praxe - MUDr. Hana Ferdinandová

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: