| Nápověda

Léčba radioaktivním jódem

Dobrý den tak histologie druhého laloku dopadla dobře,tak se prý budou rozhodovat na nukleárním středisku rozhodovat zda půjdu či ne na léčbu rádiojodem,ale spíšepočítám že budu muset jít.Uzlík je prý hraniční velikosti o průměru 10 mm a v závěru zprávy je psané minimálně invazní folikulární karcinom štítné žlázy.Z jakýho hlediska se posuzuje zda pacinet půjde či nepůjde na léčbu?Jak to vidíte vy prosím?děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, včas zachycené nádory štítné žlázy, které mají do 10mm mohou být někdy posouzené jako málo nebezpečné a léčba radioaktivním jodem není podána. Pacienti jsou samozřejmě pečlivě dále sledováni. Při určování léčebné strategie se bere v úvahu zejména výsledek histologie - druh nádoru, jak byl ohraničen, jestli jsou známky průniku do cév, či uzlin a pod. Tuto strategii si určují vždy lékaři nukleární medicíny, kteří s tím maji největší zkušenosti. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Salubra s.r.o., Praha, pozice ambulantní endokrinolog

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 60 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené:
Hledané specializace