Léčba radiojódem

Dobrý den, jsem po odstranění ŠŽ s nálezem papilární karcinom. Nález byl ohraničený, bez metastáz, dál je mi doporučena léčba radiojódem. Pan doktor, který mě operoval mi řekl, že je odoperované všechno. Chtěla bych se zeptat, jestli se dá tato léčba odmítnout a jestli v případě, že bych jód nepodstoupila mě může endokrinolog kontrolovat alespoň podle krve.Vím, že nejspíš podstupuji riziko, ale důvodem k odmítnutí je můj špatný psychický stav. Nezvládám už jenom zjištění, že tam karcinom byl a další zátěž v podobě zavření v nemocnici nebo případně zjištění, že mám ještě i něco jiného by pro mě bylo zničující. Děkuji za odpověď a pochopení.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, odmítat by jste to neměla. Ale krev Vám endokrinolog jistě kontrolovat i přes to bude-hladiny hormonů a thyreoglobulinu.

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: