Léčba radiojódem

Dobrý den pane doktore. Přítel (23 let) jde 8.04.2011 na operaci, kdy mu bude odstraněná celá štítná žláza z důvodu papilárního karcinomu (zhoubný). Nemá žádné obtíže, bylo to zjištěno náhodou při operaci krční cysty, krevní testy na hormony jsou také v pořádku. Poté bude prý doléčen radiojodem, nevím ale kdy přesně. Chtěla bych se proto spíše obecně zeptat, za jak dlouho je možné, jet po operaci a té terapii k moři? Zda by to bylo možné ještě tento rok (např. alespoň v září,mimo hlavní sezónu) nebo se doporučuje až další rok. Mockrát děkuji, Denisa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při terapii rakovinného procesu bych bych s mořem a hlavně ozářením slunečními paprsky extrémně opatrná, raději až příští rok a rozhodně at se chrání krémy s vysokými faktory i v našich podmínkách a na slunce obecně moc nechodí. Je to bezpečnější. Pokud byste jeli k moři už letos, rozhodně vysoké faktory krémů až sunblock, trávit čas v polostínu, přes poledne v hotelu a většinu pod slunečníkem, jinak do moře může. Pokud by vám to udělalo radost, jemu prospěje hlavně na psychiku, jedte i letos...ale fakt obezřetnost. Na konečný názor s odjezdem k moři se ale poptejte ještě oš. lékaře, který bude aplikovat radiojod!! OK? Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x