Lěčba ureaoplasmy

Dobrý den. Mám opakující záněty močového měchýře, na kterých se pravděpodobně podílí Ureoplasma, kterou jsem měla spolu s E.coli při posledním zánětu pozitivní. Zajímalo by mě, jestli když se dělá kultivace moči, automaticky se dělá i citlivost na antibiotika. Byla mi nasazena léčba doxycyklinem, 2x denně, 20 dnů, pravděpodobně právě dle citlivosti z kultivace, ale nejsem si jistá. Jaká je úspěšnost léčby v takovém případě? Mám totiž takové pálení, řezání za sponou stydkou, ale při močení mě nic nebolí, i když močit chodím možná o trochu častěji. Bojím se, že za to může právě Ureaplasma... Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na Ureaplasmu se děla speciální vyšetření, ale Doxycyklin by ji zlikvidoval. Doporučil bych kontrolní odběry a při dalších potížích dovyšetření moč. ústrojí celkově. Vynechte na nějakou dobu sex a zajděte si na ženské. Zkuste podpůrné močové imunitní preparáty

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x