Léčba ureaplasmy

Dobrý den, při zánětu močového měchýře mi byla zjistěna ureaplasma urealyticum s výsledkem slabě pozitivní a dostal jsem doxybene na 10 dní a na pokyn mého urologie i moje přítelkyně. Při druhém kontrolním stěru opět slabě pozitivní(přítelkyně už negativní) a opět mi byly předepsány antibiotika tentokrát azytromycin. Při dalším kontrolním stěru opět slabě pozitivní a urolog mě chce dále léčit antibiotiky(troje za 2 měsíce), která já už nechci. Myslíte, že je nutná další léčba, když od prvních podaných antibiotik nemám žádné problémy? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jelikož nejsou tato antibiotika příliž zdravá, tak bych osobně provedl serologické vyšetření a vyšetření PCR. PCR je téměř stoprocentní. Možná si ale vyšetření budete muset uhradit v soukromé laboratoři. Bylo by vhodné i vyšetření močových cest, zda není problém v močení-mohlo by mít souvislost s trvající infekcí.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x