Léčba trombocytopenie

Dobrý den, přes 10 let se léčím s trombocytopenií (podle posledního výsledku mám 21 tis. trombocytů), díky níž mi už 4x byla odložena operace štítné žlázy (toxický adenom na pravém laloku). Po Prednisonu ani po infuzích s imunoglobulinem očekávané zvýšení destiček nenastalo. Nyní mi lékařka chce dát Nplate (ve formě injekcí), ale co jsem pročítala informace o tomto léku, tak má hodně nežádoucích účinků, které se údajně vyskytují často, např. narušení kostní dřeně, plicní embolie... Navíc je tam zmínka, že může být ovlivněna pozornost. Jezdím do práce 20 km autem a pracuji u strojů. Myslíte si, že bych měla překonat strach z tohoto léku a brát ho? Přece jen mám dost velký strach. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, všechny léky v podstatě mají nějaké nežádoucí ůčinky a nikde není psáno, že vy byste nějaké měla mít /je to silně individuální/. Vždy, když se nasazuje nějaký lék s významnějšími nebo častějšími než. ůčinky, je pacient pod zvýšeným dohledem, i u vás tomu tak zajisté bude. Já myslím, že pokud se dlouhodobě potýkáte s touto nemocí, každý další lék je pro vás velkou nadějí na zlepšení. Musíte si být samozřejmě vědoma než. ůčinků, ale léčbu kvůli nim odmítat není moudré. Řízení auta prostě budete provádět mnohem opatrněji a při sebemenších potížích byste musela zvolit jinou metodu dopravy a nebo zůstat doma - po dobu výskytu nějakých problémů. Vše se dá vyřešit, prosím, budte k sobě vnímavá, ale také neodmítejte moderní léky. Věřím, že vám budou ku pomoci a držím vám pěsti. Tímto se omlouvám za pozdní odpověd. Hezký den. Spec.stránky s vaší problematikou jsou: http://www.trombocytopenie.cz/

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: