Léčba úzkosti v těhotentsví

Už přes dva roky jsem měla neurčité tělsné potíže (bušení sr., tlak na hrudi, bolest hlavy...), po všech vyš. jsem se na netu dočetla, že může jít o Úzostnou poruchu s panickámi ataky, ta mi byla také psychiatrem diagnostiována. Lékař nasadil Coaxil 2x1, ale i po 8týdnech bez efektu, v této době jsem i otěhotněla. Lékař vysadil Coaxil a nasadil Sertralin 25mg, a zároveň Lexaurin při úzkosti. Sertralin beru již 2,5týdne, ale zatím došlo jen k zhoršení stavu (začala se mi točit hlava, mám pocit, že mi jako "plave mozek":musím ostřit...). Lékař má nyní dovolenou, stav se ale opravdu zhoršil, už nemohu ven, točí se semnou svět, buší srdce. Má otázka je, zda je stav po Setralinu běžný a přejde, nebo zda to je indikace k výměně léku, případně v tom hraje už i hromonální změna v těho.? Také mi lékař napsal Lexaurin, nechci jeho rozhodnutí zpochyňovat, ale bojím se o zdraví svého dítěte (jem teprve v 7tt), mohu si jej vzít, abych si třeba došla nakoupit...? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Lexaurin v úzkosti užijte, půl tablety, uleví se Vám. Sertralin byste potřebovala zvýšit na 50mg denně po snídani. Pak by mohlo dojít ke snížení potřeby užít Lexaurin.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: