Léčba vysokého tlaku a změny počasí

Dobrý den, prosím o radu. Před 2 měsíci mi byl zjištěný opakovaně vysoký tlak 150/100, je mi 32, 175 cm/58 kg, nekouřím, alkohol vyjímečně. Krevní testy i neurologie O.K. Daĺi mi Moxostad,nezabral, skončila jsem na pohotovosti-závratě, bušení srdce, EKG 2x o.k., pak Lozap. Ten tlak snížil na 115-120/75-85, ale při změně počasí (i u Moxostadu)-tlaková níže, studená fronta - závrať, bušení srdce, občas brnění v končetinách, studené ruce, zimnice a někdy horko. Řekla jsem to lékařce, dala mi APO-Metroprolol a prý mám sledovat předpověď a v případě změny počasí lék nebrat. Pak jsem si uvědomila, že při charakteru počasí u nás bych lék brala zřídka. Dá se s tím něco dělat? Ty potíže jsou děsivé. Opakovalo se to několikrát, vždy to tak do půl hod. ustoupilo. Musím občas služebně do zahraničí a bojím se teď každé cesty; i v metru, obchodech.Čeká mě ještě holter. Užívala jsem kvůli migréně od 18 Ibalgin, Modafen, Valetol, Voltaren,Rosemig atd. všechno co se dalo, a pila litry koly a čaje, myslíte, že to může souviset s tím vysokým tlakem tak brzy?Teď ty 2 měsíce kolu a čaj výrazně omezuju a při bolení hlavy jen Paralen.Takhle zle jsem se ještě nikdy necítila.

Odpověď odborníka:

Pokud váš krevní tlak reaguje na změny počasí, skutečně je těžké přesně nastavit medikaci, která by reagovala stejně. Domnívám se však, že u vás by také mohlo jít o projevy psychosomatického onemocnění ( vhledem k věku a celkovému stavu je vysoký tlak u vás velmi neobvyklý) a vhodná psychiatrická medikace by mohla upravit i krevní tlak. Poraďte se o tom se svým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Co to znamená „normální osídlení kůže a sliznic“?
Vedlejší účinky biologické léčby často postihují kůži
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Články: Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Trávíte v nočních hodinách...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: