Lehké krvácení při sexu

Pane doktore, asi před dvěma roky se mi při sexu začalo objevovat lehké krvácení. Zašla jsem na gynekologii, kde mi udělali stěry a zjistili pozitivní výsledky na Ureaplasma urealyticum a Gardnerella vaginalis. Dostala jsem nějaké čípky a antibiotika. Dobrala jsem a nebyla mi doporučena ani žádná další kontrola. Od té doby jsem přímo sex neměla, ale pokaždé při prohlídce na gynekologii - po cytologii lehce krvácím, i když cytologie je v normě. Problémy se objevují i při předehře. Čím by to mohlo být způsobeno? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Krvácení ( či špinění ) po gynekologickém vyšetření ,kdy se odebíral stěr z čípku děložního, je věc běžná. Stěr z čípku se totiž odebírá pomocí takového malého kartáčku (štětičky) . Setřením povrchu čípku se získají buňky, které se pak v laboratoři dále vyšetřují. Zároveň ale může dojít k drobnému poranění čípku. To není nijak vážné a ani nepředstavuje žádná další rizika. Samo obvykle do dalšího dne vymizí. Mladé ženy mají navíc na povrchu čípku dosti často křehkou tkáň ( tzv. ectopie ), která se může právě velmi snadno poranit při pohlavním styku a být pak zdrojem špinění. V této sliznici pak mohou také přetrvávat různé infekce ( třeba Gardnerella ). Rozhodnout se dá ale pouze na základě vyšetření - kolposkopie.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x