Lehké krvácení po antikoncepci

Vážená paní doktorko, má ošetřující lékařka mi z nevyhovujících důvodů změnila antikoncepci Minisiston na Cilest. 10 dní po užívání Cilestu jsem však začala opět lehce krvácet (jedná se spíše tmavě černou krev) a špinit. Chci se zeptat, zda je důvodem změna hladiny hormonů a mé tělo se s tím srovná? Veškerá vyšetření mám v pořádku od vyšetření děložního čípku po chlamydie. Žádnými bolestmi rovněž netrpím. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento problém se může vyskytnou při změně přípravku hormonální antikoncepce. Měl by odeznít nejpozději do 3 měsíců. Pokud případně do 3 měsíců nedojde k ústupu obtíží, antikoncepční přípravek Vám nevyhovuje a budete muset zvolit jiný.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: