Léky na játra

dobrý den jsem nyní 34 týden těhotenství a byli mi zjištěny vysoké jaterní testy dostala jsem k užívání 3x2 tbl ursosanu a 3x1 tbl essentiale fotre n a chtěla bych se zeptat jestli je možné k tomu užívat i dithiaden protože mě šíleně svědí pokožka a nespím kvůli tomu třeba půl noci.Mají tyto léky na sebe velkou návaznost a mohlo by to nějak uškodit miminku?děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dithiaden lze v těhotenství užívat, je-li to nezbytné. Považuji však za nutné vyšetření odborným kožním lékařem, který posoudí příčinu svědění a může doporučit i místní léčbu (krém/roztok s mentolem, kafr, polidokanol) nebo i celkovou (někdy je nutné i v těhotenství užívat kortikoidy). Proto nedoporučuji užívat Dithiaden jen na základě vlastního uvážení, navíc u některých onemocnění doprovázených svěděním nepomáhá.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: