Léky na kašel v těhotenství

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, zda je možné v těhotenství užívat na kašel Mucosolvan.Jsem v 19tt a užívala jsem na radu lékaře při viroze Stopkašel, jenže z něho se mi po týdnu dělá špatně a vůbec nepomáhá. V lékárně mi doporučili Mucosolvan, s tím, že by se neměl užívat v prvním trimesrtu,což už nejsem a že teď už bych mohla. Děkuji Vám za odpověď.Adéla

Odpověď odborníka:

Rozsáhlé klinické zkušenosti po 28. týdnu těhotenství neodhalily žádný důkaz škodlivých účinků pro plod. Přesto v těhotenství je možné užívat Mucosolvan® pouze po poradě s lékařem a jeho užívání není doporučeno v prvních 3 měsících těhotenství, takže bez obav můžete. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: