Léky v těhotenství

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda máte nějaké zkušenosti s nastávají maminkou,která užívala Sertralin? Jsem ve 4 týdnu,byla jsem informována,že musím podstoupit genet. vyšetření. Mám velké obavy z vysokých dávek,pro panické záchvaty užívám 150 mg denně,stav je stabilizovaný,ale vysazení léků není možné. A dále jsem se chtěla zeptat,může po porodu dojít k zhoršení psych. stavu? Mám již téměř 4-letou dcerku,po jejím porodu problémy nebyli,ale také jsem ještě neměla psych. potíže. poradíte mi,prosím? Velmi děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlíno! Výrobce píše : " S léčbou přípravkem Sertralin v těhotenství jsou jen omezené zkušenosti. Jestliže jste těhotná, oznamte to svému lékaři dříve, než začnete užívat Sertralin. Tento lék může působit na kojené děti. Jestliže kojíte, nepoužívejte Sertralin bez doporučení svého lékaře." Pokud to není nezbytně nutné, sertralin nepoužívejte. Nezapomeňte, že společně s Vámi jej užívá i Vaše dítě. Těhotenství Vám dá sílu se svým strachem bojovat - zvolte raději psychoterapii nežli sertralin.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: