Lokalní vyndaní sroubu

Dobry den ja uz jsem sem jednou psala tento problem - V roce 2011 sem utrpel spiralni castecne komminutivni zlomeninu diafysy,metafysy a med.pylonu leve tibie.operace probehla v poradku.nasledne 3 mesice lecby probihali dobre,po teto dobe mi naridil lekar lokalni odebrani jednoho sroubu.mel pri patecni kontrole podezreni ze by sroub mohl do budoucna byt problemovy.pri pondelni navsteve vsak rana byla v poradku i presto mne doktor operoval.pri zakroku se doktor spletl ve velikosti nastroje,po pulhodinovem paceni a nadavek doktor uznal ye se spletl ve velikosti nastroje.pozadal sestru ktera se vydala hledat spravny nastroj.doktor mezi tim dopichoval injekce tlumici bolest.po 25minutach sestra dorazila i s nastrojem se slovi ze s nastrojem operovali.po uplinuti 56 minut ta hruza vyndanim sroubu skoncila.a od tohoto momentu se noha rapidne zhorsila.teploty otevrena rana,nasledovali dalsi otevrene rany.pri kontrolach vzdy vyznelo ze je to ma vyna-nedodzeni lecby nebo zloutenka take silna cukrovka,rakovina.spise spousty vymluv.nic s toho nemam.dostal jsem hruzu z doktoru,prestal jsem dochazet k lekarum.za pomoci kamaradky z motolske nemocnice sme nekolikrat provedli stery a vysledky byli nasledovne zlaty stafilokok nasledne se pred rokem u kotniku obevila otevrena rana(erisypel).jaka je dana doba tohoto lokalniho vyjmuti sroubu a jake jsou hygienicke zaklady tohoto zakroku?bohuzel do dnes mam rany otevrene,koukaji mi srouby mam bolesti a zadna lekarska spoluprace-kazdy ode mne dava ruce pryc.a ja sem prestal doktorum verit asem na tom spatne psichycky.dekuji za pochopeni a naslednou odpoved Odpověď odborníka: Tady Vám těžko pomůžu, jedná se o komplikovaný stav, infikovaná zlomenina s osteosynthezou na internetu to nevyřešíte, jedině s lékařem je možný další postup,musíte k nám najít důvěru Mohu Vám doporučit kvalitního odborníka na kostní záněty Dr.Pilnáček- ortopedie nem Kladno-Potrebovala bych nejake spojeni na tohoto odborníka pokud by to bylo mozne a nebo nejakeho jineho odbornika mockrat dekuji za vasi odpoved.

Odpověď odborníka:

Odstranění šroubu je většinou nevelký výkon, který nezpůsobuje vznik zánětu v jeho okolí nebo kosti. Není vyloučeno, že zde zánět byl již dříve, před zákrokem, který popisujete. Instrumentářka by jistě nedala lékaři nástroj, který není vysterilizován. To je vyloučeno. Je třeba se obrátit na ambulanci vaší místní fakutní nemocnice, na ortopedii, požádat je o léčbu. stav bude posouzen, rtg snímek s CT stav upřesní, prvním opatřením bude jistě odsatranění vekerého kovového materiálu, pokud k tomu budou anatomické předpoklady. Dnes se zánět kosti a okostice dá léčit mnohem lépe než dříve i když i dnes vyžaduje trpělivost lékaře i pacienta. Vyhledejte ortopedickou ambulanci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: