Lymská borelioza

  • Dotaz od: Lenka Fidlerová
  • Publikováno: 29.10.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, můj manžel/55/ byl v srpnu léčen antibiotiky na pozitivní nález lymské boreliozy.Léčba trvala 14 dní .Lékařka prohlásila že je vše Ok. Načež se u manžela projevily bolesti kloubů, svalů,únava, která přetrvává i po spánku,občas má i zimničné stavy.Po konzultaci na tyto problémy prohlásila,že to s tímto onemocněním nesouvisí. Prosím o radu jak postupovat dál dokud je někde specialista zabývající se touto problematikou prosím zašlete kontakt. Děkuji Fidlerová

Odpověď odborníka:

Po léčbě antibiotiky je vhodné provést za 6-8 týdnů kontrolní vyšetření kve na lymskou boreliózu. V případě otoků a bolesti kloubů je možné provést punkci kloubu a výpotek zaslat na vyšetření lymské boreliózy. Doporučuji vám obrátit se na infekční oddělení v místě bydliště, tedy v Masarykově nemocnici v Ústí n.L, případně v Karlových Varech či v Praze (nemocnice Bulovka)

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x