M029

Dobrý den, byla mně stanovena dg.M029 a specialistou nasazena atb na 3 měsíce. Mému PL se zdá tato léčba velmi nestandardní, nicméně mám v léčbě pokračovat. Chci se zeptat jaký vliv na organismus může mít dlouhodobá léčba atb? Po týdnu užívání nepociťuji žádné zlepšení- únava, vlnovitá bolest kloubů, ranní ztuhlost, bolesti zad v bederní oblasti pokračují. Dále se chci zeptat, jak by se mohlo vyvíjet onemocnění bez této léčby? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že nevím, na jakou noxu reaktivní zánět kloubu vzniknul, tak moje odpověď bude obecná. Pokud je prokázán bakteriální důvod, potom léčba atb je indikována. Pokud ortoped rozhodne, že jsou nutné 3 měsíce, tak bych mu věřila. Nepíšete, jaká atb Vám nasadil, takže o nežádoucích účincích se zmiňovat nebudu. Po týdnu určitě žádné zlepšení nepocítíte, to nejdřív za 4-6 týdnů.

MUDr. Martina Míchalová
MUDr. Martina Míchalová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: