M751 syndrom manžety rotátoru

Vážený pane doktore, manželovi při vyšetření byl zjištěn výrustek na pravém rameni, který přebrušuje šlachu.V ambulantní zprávě uvedeno: dle kliniky a NMR leze partial manžety, indikováno k dekompresi.Operace byla provedena 22.8.14.Po následných rehabilitacích, kdy byla obnovena plná hybnost ramene, přetrvávají bolesti v místě zákroku a to především v noci.Doslechla jsem se, že tento zákrok bývá bolestivý poměrně dlouhou dobu. Ráda bych věděla v jakém časovém horizontu by měly bolesti odeznít a jak lze toto rameno fyzicky zatěžovat po čtyřech měsících. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Neuvedla jste, zda kromě dekomprese prostoru kolem rotátorů ramenního kloubu byla provedeno i sešití porušené rotátorové manžety. Je jistě velmi pěkný výsledek , pokud pacient má plný pohyb ramene po této době, což nebývá úplně obvyklé. Bolestivost ramene odeznívá velmi zvolna a je způsobena řadou okolností. Pooperačním stavem a ošetřením, artrozními změnami, změnami na šlachách a vazech, které tam budou a není vyloučeno, že určitá citlivost ramene čas od času se objeví. Přimlouval bych se kromě pravidelného cvičení podle instruktáže na rehabilitaci pro lázeňskou léčbu. Domluvte se se svým rehabilitačním a praktickým lékařem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: