Macmiror complex 500

Dobrý den, chtěla bych se poradit, možná něco vysvětlit. Po preventivní kontrole mi byl ze stěru nalezen zápal (tak mi to oznámila sestřička po telefonu), dostala jsem recept na MACMIROR COMPLEX 500. Nemám vůbec žádné problémy, dávám si na sebe hodně pozor (žádný bazén, pečlivá hygiena atd), s partnerem používáme kondom a proto jsem zaskočena. Na otázku, jestli můžu mít ten zápal z chladu (jediná možnost) mi sestřička mezi dveřmi řekla, že ne. Nerozumím tomu a jsem zmatená. Je možné nemít zápal z prochlazení? Je možné mít trichomonádu přes kondom? Nemá se léčit i partner. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Především je nutno zjistit, o jaký zánět se jedná. dle toho se pak řídí léčba. Většinou se ale žena, která nemá potíže neléčí. Vyjímkou je stav, kdy jsou již zachyceny změny na čípku děložním, které jsou v souvislosti se zánětem. K infekci může dojít i tzv. reinfekcí, to znamená vzplanutím infekce, kterou jste třeba někdy v minulosti prodělala.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Články: Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Ještě než si uděláte...
Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Články: Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Erektilní dysfunkce neboli...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: