Malá tvrdá boulička za pravým uchem.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám za pravým uchem na kosti hned za ušním lalůčkem malou tvrdou bouličku. Mám ji tam již asi 8 let. Za tu dobu se mi mírně zvětšila. Mám z toho nepříjemný pocit, ráda bych věděla, zda to může být nebezpečné. Je nepohyblivá. Jako nějaký výrostek na kosti za uchem. Nebolí, ani nepřekáží asi centimetr velká. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, boulička může být skutečně malý výrůstek na kosti (neškodný) nebo také malý kožní nádorek z tukové tkáně (lipomek, také neškodný). Také to může být výraznější oblouk kosti jako takové, tj.zcela normální součást kosti. Ostatní možnosti jsou méně pravděpodobné. Více přes internet nelze, s jistotou Vám odpoví pouze lékař, který bouličku vyšetří.

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: