Mala varlata a maly penis

Dobry den, chtela jsem se zeptat na meho 4 mesicniho syna. Ma velice maly penis a mala varlata, ktera po narozeni sice byla hmatatelna v sourku ale strasne malicka a ted uz ani hmatatelna nejsou a sourek mi pripada ze se zmensuje a ze tam ani nemuze byt prostor aby ty varlata mohly sestoupit zpatky. Mam strach aby muj syn nemel mikropenis a jine problemy s tim spojene. Muj prvni syn ma obrizku a zadne takove problemy jsme nemeli, u druheho mi ani obrizku nedoporucovali pro jeho velikost ale zaroven dokror rikal ze se o mikropenis nejedna. Jeho vyvoj a rust je jinak normalni. Na jakeho odbornika se mam poradit abych si byla stoprocentne jista? A kdy zacit resit problem nesestoupenych varlat? Predem moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko, předně by měl o tom, zda se již jedná o patologické změny, rozhodnout pediatr. Pokud váš dětský lékař usoudí, že něco není v pořádku, zpravidla se dítě odesílá na vyšetření na urologii. Nesestouplá varlata by se měla řešit co nejdříve. Čím později se začne s léčbou, tím vyšší je riziko neplodnosti a hlavně nádorů varlat. V první řadě byste se tedy měla obrátit na vašeho dětského lékaře a od něj si případně vyžádala doporučení na urologii.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x