Marfanův syndrom

Dobrý den asi před pěti lety mi byl diagnostikován Marfanův syndrom, kdy na to přišli kvůli oční vadě. Jediný doktor, který mě pravidelně sleduje, je očař. Můj obvoďák mě poslal akorát na kardio, kde mi zkontrolovali aortu a řekli, že je v pořádku a stačí se ukázat jednou za čtyři roky. Žádná jiná vyšetření mi nedělali. Já tedy žádné potíže nepociťuji, takže možná zbytečně plaším, ale když jsem si přečetla, co všechno se může stát, tak si nejsem jistá, jestli to stačí... Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stačí to. Důležité je oční sledování a v případě změn, potíží vám jednak oční lékař doporučí další vyšetření, nebo jak nosíte zprávy praktickému lékaři, tak při potížích vás pošle na další vyš.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: