Marfanův syndrom a poruchy erekce

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda může mít marfanův syndrom vliv na sexuální život, konkrétně na problém s udržením erekce. Děkuji za odezvu.

Odpověď odborníka:

Dobry den, Marfanuv syndrom je, jak asi vite, zavazne geneticky vazane onemocneni, ktere muze mit ruzny stupen progrese a diky tomu take zpusobovat ruzne potize. Jednou ze zavaznych komplikaci je postizeni aorty a nekterych cev a diky tomu i nasledne problemy s dostatecnou saturaci okyslicene krve v ruznych organech. Samozrejme, penis je jednim z organu, ktery relativne brzy a rychle reaguje na zmeny nebo poruchy cevniho nebo nervoveho systemu, takze by mohl reagovat na cevni problemy pri tomto onemocneni. Duvody poruchy erekce ale mohou byt i zcela jine- bylo by tedy vhodne se nechat vysetrit na sexuologii. Muzete samozrejme navstivit napr. nas Sexuologicky ustav v Praze. S pozdravem MUDr. Ludek Fiala, MBA

odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA
odb. as. MUDr. Luděk Fiala MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: