Menses-problémy

Dobrý den, je mi 33 let a jsem šest let po porodu. Kromě problémů s častým špinenim a nepravidelnosti menses při ukončení kojení mám pravidelný a bezproblémový cyklus. Cca čtyři mesice se snažím znovu otěhotnět. Předminulé menses začalo jednodenním špinenim a pokračovalo až po dalších dvou dnech již standardně. Další menses přišlo s týdenním zpožděním a jinak proběhlo standardne- testy na těhotenství negativni. Těsně po ukončení menses - minuly tyden -kontrola u gynekologa včetně sona resp. Vnějšího utz a standardních odběru - vse v pořádku. Na problémy s menses mi pani doktorka nic neřekla. Nyní jsem ale zacala krvácet opět, a to po dvou týdnech od poslední menses. Trápí me i bolest prsou jako při menses ( při posledních opožděných tato chyběla). Rada bych věděla, zda by se nemohlo jednat např. O potrat případně o nejaký jiný problém, který by v minulém tydnu nemohl byt na standardni prohlídce odhalen. Připadne si dovolím poprosit o radu, zda s ohledem na Plánování miminko nějak dal řešit ci prozatím nechat byt zda se časem vse nesrovna. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepravidelnost cyklu a jen špinění nemusí znamenat,že je něco v nepořádku a naopak. Pokud probíhá ovulace, je vše OK a otěhotnět můžete. 4 měsíce nejsou dlouhá doba, dala bych keště cca 4-5 měsíců čas a pak eventuelně řešit s gynekologem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x