Mensi trhlina v menisku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké jsou přesné příznaky tohoto zranění? Dále bych se chtěl zeptat jak je to s nějakou rehabilitaci jestli je a za jak dlouho bych po operaci mohl začít na plno trénovat. A ještě bych se chtěl zeptat jestli po té srtroskopii nebo po tom zraněním jako takovém bude to koleno nějak více náchylné a co kdyby mi udělali tu artroskopii a třeba by mi nic nenašli? Ohrožuje nějak pozdější dění tato operace? děkuji moc ještě jednou, že mi takhle pomáháte, moc si toho vážím. Zatím na shledanou

Odpověď odborníka:

Bolest kolena, otok kolena, omezení hybnosti kolena i ěxistence blokády kolena. Rehabilitace se liší podle toho, zda je provedeno sešití menisku nebo odstranění jeho části. Vede pro dosažení plné hybnosti kolena a posílení svalovéhjo aparátu kolena. Po resekci mensiku návrat ke sportu, nejnáročnější je fotbal, do 3 měsíců, po sešití menisku do 6 měsíců. Pokud se nic v koleně pathologického nenajde nemá artrskopie na funkci kolena žádný vliv, existuje jen malé nebezpečí infekce kolena. Po resekci menisku existuje o něco větší pravděpodobnost vzniku artrozy v pozdějším věku, někdy ani to ne.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: