Menstruace po vysazení hormonální antikocepce

Dobrý den, je mi 48, mám dvě dospělé děti. Po sedmi letech užívání hormonální antikoncepce, jsem se rozhodla ji vysadit (škubala mi žíla v noze, zadržovala jsem vodu, přibírala na váze). Po jejím vysazení tyto nepříjemné příznaky zmizely. Vysazeno v lednu. První menstruace přišla až po injekci na konci března. Protože to jsou zase hormony, dohodla jsme se s lékařem, že počkám na další bez njekce. Na doporučení lékařky co mého doktora v červnu zaskakovala jsem začala brát Sarapis soja. Menzes přišla na začátku července 2.-9.7., pak jsem týden na střídačku špinila a nešpinila. Od 17.7. opět menstruuji - doposud. Mám s znepokojovat, nebo se vyrovnává ta dlouhá absence?

Odpověď odborníka:

dobrý den, tak dlouhá a nepravidelná menstruace není úplně v pořádku, spíše to vypadá na hormonální poruchu.může to souviset s nadcházejícím klimakteriem.sarapis by měl tyto příznaky snižovat.kopntrola lékařem by byla vhodná,pokud nepřestanete menstruovat.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Články: Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Hledáním příčin rostoucího...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x