Menstruace vyvolávaná agolutinem

Je mi 51 let, můj gynekolog mi předepisuje cca 2 roky s přestávkami injekce Agolutinu,abych dostala menstruaci,neboť podle vyšetření na sonu nemohu být v přechodu a jednoznačně je menstruace na "spuštění".Po injekci jsem menstruovala, změna nastala po poslední injekci v 11/09 a následné menstruaci, od té doby nic. V únoru t.r. po vyšetření na sonu opět injekce a nyní další, protože menstruace neproběhla. Na prohlídky chodím pravidelně, jsem také pacientkou onkologie, téměř 10 let beru 1/2 Tamoxifenu denně kvůli rozsáhlé mastopatii prsou. Je v pořádku ono "vyvolávání" menstruace, není vhodné vzhledem k věku nechat všemu volný průběh? Nemůže zde být nějaký vážnější problém? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že ve vašem věku je nástup menopauzy naprosto normální záležitost a není nutné uměle menstruaci udržovat. Promluvte si o tom s vaším gynekologem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: