Metastaza do kosti

Dobry den preji, memu otci 58let zjistiy rakovinu prostaty, doktor nam moc toho nerekne, bojime se ze to metastazovalo do kosti. Na scintografii skeletu byla zvysena cinnost v prave panvy, doktor nam k tomu nic nerekl. Chtela bych se zeptat, zda-li z scintografie skeletu je uz 100% jasne ze je metastaza v kosti?? A jak by se jinak jeste dala potvrdit metastaza v kosti? Kycel neboli jen pri velke namaze, treba si vubec neuvedomuje ze pokulhava, coz jsem cetla ze to muze byt artoza(zkraceni kocetiny) Jeste nez mu prisli na rakovinu prostaty byl u doktorky,ze nemuze hybat nohou, po injekci voltarenu hned mohl hybat nohou, z rendgenu mu doktor rekl, ze je tam videt opotrebeni kloubu. Nevim zdal-li se doktor treba nespletl. Jak jsem se docetla, rakovina kosti je bolest nepretrzita, je to vzdy pravidlem? nebo ta bolest muze prijit pozdeji? Jak jsem jiz psala otce to neboli a ani neuziva zadne prasky na bolest, pouze prasky na prostatu Androcur, tak nevim zda-li to muze byt rakovina take v kostech. Mockrat Vam dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Kosti mohou bolet z nejrůznějších důvodů, metastáza v kosti naopak bolet nemusí, i když typická je pro ni právě bolest a destrukce kostní tkáně s různými potížemi. Scintigrafie odhaluje metabolický obrat v kostech a při průkazu vysoce aktivního ložiska v kostech je krajně pravděpodobné, že jde o metastázu do kosti, zvláště při potvrzené rakovině prostaty a pánevní lokalizaci aktivního uzlu. Toto je třeba konzultovat s ošetřujícím lékařem, mé odpovědi jsou obecné.

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x