Metastáze

Dobrý den,v roce 2012 byl tatínkovi odstraněn polyp a do měsíce nato část tlustého střeva cca 5 cm s odstraněným nádorem.Další léčba prý nebyla nutná,protože nádor byl vyňat,pocelé dva roky si často stěžoval na bolesti vpravo a páteře,doktoři řekli,že jizva bude dlouho citelná.Od letošního září-po srdečním oslabení zjistili nádor na játře-,má tatínek chemoterapie-zhubl 18 kg během dvou měsíců,-před pátou chemo. měl bolesti,játra se zvětšila,měli strach aby nepraskla střeva,chemo vynechali,nasadili kapačku aby se játra stáhla-promiňte píšu ne v odborných názvech-primář na chirurgii,kde tatínka převezli mi vysvětlil,že při odstranění polypu se mohla metastázující buňka dostat právě na játra,což se ve vyšetřeních ale neprokáže,proto nebyla nasazena další léčba po odstanění nádoru ze střev, řekl,že je to vážné,je metastázemi zachycená větší část játry,operaci vyloučil,bude pokračování v chemoterapiích.Více nevím,prosím je šance na přežití víc jak jeden rok,jak jsem se dočetla,myslíte že bychom mohli i oslovit léčitele na bázi bylinek-samozřejmě nevyjímaje lékaře,prosím a děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Marcelo, léčba metastazujícího nádoru tlustého střeva dnes má široké možnosti a délka přežití se díky novým léčivům prodloužila. jedná se o léky z řady tzv biologické léčby, o které se v mediích hodně hovoří, a kterou pravděpodobně i Váš tatínek spolu s chemoterapií dostává. Odhadnout délku přežití je velmi těžké a individuální, ale obecně šance na přežití více než rok, jak vy se ptáte, zde šance je. Léčitele oslovit můžete,ale samozřejmě jako doplněk stávající léčby, dokud léčba funguje, byla by chyba se jí vzdávat! Držím palce, at funguje pokud možno roky !!!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Xorimax Chtela bych se zeptat. Dostala jsem antibiotika Xorimax 500mg, muzou se...
  • Nitrodelozni telisko Chtela bych se zeptat, pred 14 dni jsem si nechala dat...
  • Bolesti zad Pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Poslední 2 roky mě...
  • Závratě Prosím o radu před týdnem jsem byla odvezena do nemocnice měla jsem...
  • Zánět ledvin Dobre odpoledne, chtela jsem se zeptat zda se z moci da poznat...
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x