Migrena

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat, jako malá holka jsem měla úraz hlavy a naprasklou lebku, pak jsem začala trpět migrénami, která byla doprovázena silnou bolestí hlavy, špatným viděním, necitlivostí PHK a trnutím pusy a nemohla jsem díky tomu ani mluvit. v těhotenství jsem pak měla klid a nyní se mi tyto migrény vrátili. před lety jsem měla nález i na EEG i nějáké ložisko na mozku, ale teď mám EEG v normě, nikdo se mnou nic nedělá, jsem zoufalá, prosím mohl by jste poradit, proč se mi teď migrény celkem v častých intervalech začali vracet, nebo na koho se obrátit? může mi někdo napsat vyšetření CT i nez nálezu na EEG? Mám právo si sama vyšetření CT vyžádat? aby jsem měla jistotu, že je to opravdu ,,jen'' migréna? mám dvě malé děti a tyhle stavy jsou opravdu nesnesitelné! Moc vám děkuji za odpověď mějte se moc hezky s pozdravem Pavla

Odpověď odborníka:

Provedení CT je možné i při dobrém nálezu na EEG, ale CT může indikovat jen lékař, pacient si bohužel sám vyšetření vyžádat nemůže. Diagnoza migreny se opírá hlavně o typické příznaky, které pacient lékaři sdělí- tyto příznaky Vy máte poměrně typické. Co se týká četnosti záchvatů, tak ty se mohou objevovat v různých periodách, často se počet záchvatů zvyšuje, ale intezita obtíží se může zmírnovat. Existuje tzv. profylaktická léčba, která slouží k předcházení záchvatů migrény- tuto léčbu Vám naordinuje neurolog, kterého by bylo dobré navštívit.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: