Migréna a antikoncepce

Dobrý den, po druhém porodu mě trápí pravidelné migrény, a to vždy pouze v "menstruační pauze" při užívání antikoncepce. Na neurologii mi předepsali triptany při bolesti, ty jediné spolehlivě zaberou, ale nevím, zda je dobré je brát pravidelně každý měsíc. Nikdy před tím jsem takový problém neměla, a to jsem brala antikoncepci od 18 let kromě těhotenství vpodstatě pořád. Může to mít souvislost s porodem (před 10 měsíci)? Může se to zlepšit? Vyzkoušela jsem už 3. typ antikoncepce, ale u všech je to stejné. Vím, že antikoncepce je v případě migrén kontraindikací, ale jiný způsob ochrany mi nepřijde pohodlný. čistě gestagenní antikoncepci nemůžu, tu jsem zkusila a udělalo mi to nehoráznou "neplechu" s pletí. Děkuji za rady.

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě bych zvažoval nitroděložní tělísko nejlépe Mirenu, pacientky jsou s ní velmi spokojeny příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: