Migréna a antikoncepce jangee

Můj problém spočívá v tom, že trpím migrénami při 7 denní pauze mezi platíčky. HA jsem začala brát v roce 2008 - Chloe. 2012 jsem začala mít migrény, tak mě byla antikoncepce změněna na Jangee - to se trochu zlepšilo, ale já se rozhodla, že antikoncepci vysadím. Takže jsem jí nebrala rok. Byla jsem bez migrén, ale zase jsem měla nepravidelnou menstruaci, začala mi růst chloupky na zádech a i vypadávat vlasy. Teď v létě jsem se tedy rozhodla, že zas začnu antikoncepci zase brát. Doktor řekl, že mi zas nasadí tu Jangee, že je dobrá na hormonální změny. No od srpna se mi opět vrátili migrény, na vlasy to vůbec nepomohlo navíc mi přijde, že od té doby do jí zas beru, je mi špatně od žaludku. Už jsem zoufalá, protože ty migrény jsou hrozné (dokonce při poslední jsem i zvracela), prášky na bolest se nechci pořád krmit. Takže jsem se rozhodla, že už nechci antikoncepci ani vidět. Jenže zas nevím co dělat s tou nepravidelnou menstruací a hlavně mě trápí ty vlasy...Jsem bezdětná a mám strach, že otěhotnět bude velký problém. Dá se tedy toto řešit jinak než antikoncepcí nebo tělískem. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vlasy řešte s dermatologem, může být problém i jinde, ne jen v antikoncepci. Co se týče migrén, může to být od antikoncepce. nepravidlená menstruace není problém stran těhotenství, na tu antikoncepci brát nemusíte. Co se týče zvýšení ochlupení je vhodné vyšetřit ohledně hyperandrogenního syndromu, to vyšetří endokrinolog nebo gynekolog. Určitě bych dala vyšetřit i štítnou žlázu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x