Migrena....jsem na dne...

Važení, nevím si rady.... Trpím těžkými migrenozními záchvaty už od svých cca 10ti let. Nyní je 33let a frekvence záchvatů je průměrně 15x do měsíce. Nědy záchvat trvá pár hodin, ale někdy i několik dnů. Bolest mi řídí život! Nedokážu si udržet zaměstnání (zaměstnavatele nemají trpělivost s mými nepředvídatelnými absencemi), nikdy jsem neměla dovolenou ( všechna padla za oběť migréně), nemluvě o nějaké zájmové činnosti s přáteli.... Jsem pod odborným dohledem a vyzkoušena byla snad veškerá dostupná konzervativní terapie i profilaxie. Teď jsem už na dně. Bylo mi doporučeno požádat o invalidní důchod, však BYL ZAMÍTNUT! :-( Jsem již třičtvrtě roku bez zaměstnání, bez peněz, na dně.... V posledních dnech mám jeden opakující se sen - že skáču ze šetého patra po hlavě....skočím a ....ta úleva....začíná být pro mně vážný fakt. Na komisi mi sice řekli že se můžu odvolat, ale já nejen že nemám už ani sílu, ale nevím jak mám postupovat abych měla šanci ID získat. PROSÍM PORAĎTE POMOZTE PROSÍM !!!!!!! už nemúžu. Ivi

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poraďte se podrobně a co nejdříve se svými ošetřujícími lékaři. Nejen o tom, jak nyní postupovat ohledně ID, tak hlavně o Vašich sebevražedných myšlenkách (za které se nestyďte, mohou postihnout kohokoli kdykoli). S ID pomůže především Váš obvodní lékař nebo prostě lékař, který již žádost vyplňoval prve - možná je jen potřeba doplnit do žádosti upřesňující údaje apod. Co se týče sebevražedných myšlenek, pomůže jak obvodní lékař, tak ošetřující neurolog, nebo kdybyste měla přeci jen ostych či potřebovala neodkladnou pomoc, tak lze využít krizová centra; v Praze je 24hodinová služba např. v RIAPSu, je to kousek od Olšanského náměstí, nebo přímo vyhledat pomoc v psychiatrickém centru (opět - nemějte obavy, ve Vaší situaci je taková reakce pochopitelná a to, že by Vám pomohl psychiatr, v žádním případě neznamená, že byste byla "blázen". Navíc psychiatrické léčba můžě někdy pozitivně ovlivnit i migrénu.). S léčbou migrény pomůže především neurolog, možná lze ještě požádat jiného neurologa o konzilium. A čas od času je vhodné zkontrolovat, zda není nově přítomna jiná příčina bolestí (např. zda bolesti nepocházejí od páteře apod.), což zvládne také praktický (obvodní) lékař. A v neposlední řadě velmi pomáhá, pokud se můžete svěřit někomu blízkému (podle hesla "sdělená starost, poloviční starost"). Přeji Vám brzké zlepšení stavu a situace.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: