Migréna, způsob řešení

Dobrý den, aktivně sportuji - fobal. Již 15 let po hlavičkování mám výpadek zorného pole na jednom či obou očích - svítící objekty, prostorová zmatenost, míval jsem i brnění končetin a jazyka (nyní již ne) a poté následovala prudká několikahodinová bolest hlavy. Nyní se mi to stává i v běžném životě (cca 1 krát do měsíce, nyní 2x týdně). V nemocnici mi udělali testy - MRI mozku, rezonance páteře (pouze užší páteřní kanál), vyšetření Vaep a Baep - pouze vlna na 3 stupni ve tvaru W a lumbální punkci - čekám na výsledky, nicméně běžnou migrénu vůbec lékař neřeší a ani je nediagnostikoval, ale dle příznaků vše sedí. Migréna s aurou je možná způsobena přetížením svalů dle článků na Vaší webové stránce. Existuje nějaká dostupná sada cviků pro minimalizaci výskytů migrény? Stačí normální masáž okolí krční páteře a trapézových svalů či je nutná specializovaná masáž? Existuje vyšetření na zjištění zda jsou nějaké svaly přetížené? Nedělám nic extrémního oproti minulým rokům a tyto jevy se vyskytují častěji, naopak bych řekl že cvičím podstatně méně. Pokud existuje ještě někaký postup či návrh, prosím o něj. Moc děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

jestliže by se jednalo opravdu o migrénu, tak na tu vypracované cviky nejsou, léčba je jen pomocí léků. Nejlepší léčbu Vám doporučí lékař na základě výsledků vyšetření.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x